Най-успешният градски кросоувър съблазнява със свежи цветове Renault Captur дебютира

...
 
Най-успешният градски кросоувър съблазнява със свежи цветове Renault Captur дебютира
Коментари Харесай

Renault Captur стана още по-привлекателен

  Най-успешният градски кросоувър съблазнява със свежи цветове
Renault Captur дебютира през 2013 година и от този момент жъне все по-големи триумфи. През 2016 година Captur стана най-продаваният градски кросоувър в Европа с 215 670 продадени коли. За да продължи сполучливото показване в битката с съперниците, французите от Renault обновиха Captur и го направиха още по-привлекателен. След фейслифта Captur има нови C-образни LED светлини и съблазнява със свежи цветове и стъклен покрив. Обновеният Captur остава правилен на сполучливата си рецепта със своята двуцветна каросерия и продължава да надгражда, добавяйки два нови екстериорни цвята - оранжев „ Атакама ” и наследник „ Океан ”, както и нов платинено сив покрив.

Новите цветове дават опция за персонализация с над 30 евентуални комбинации, които разрешават на клиентите да прекроят външния тип на своя нов Captur съгласно усета им. Освен това се оферират и пет разнообразни пакета за персонализация на интериора, като контурите на централния панел, аераторите, високоговорителите и скоростния лост са в цветовете „ Слонова кост ”, наследник „ Океан ”, карамел, червен и хром. Те са допълнени от външни пакети в цветовете „ Слонова кост ”, червен, наследник „ Океан ”, кафяв „ Капучино ” и оранжев „ Атакама ”, с които са оцветени капачките на болтовете на джантите и лайсните на вратите.

 
 Под броните са инсталирани защитни скари, които загатват за приключенския дух на актуализирания Captur. Под броните са инсталирани защитни скари, които загатват за приключенския дух на актуализирания Captur.
 

Подобно на последните модели от продуктовата гама на Renault и обновеният Captur е оборудван с напълно LED къси и дълги предни светлини. Тази технология усъвършенства външния тип на автомобила и сигурността, като понижава заслепяването. В новия Captur са инсталирани и C-образни задни светлини, които се виждат през нощта и деня. Новият Captur се разграничава, приближавайки се като дизайн до по-големия си брат Kadjar.

Радиаторната решетка е модифицирана с помощта на отличителна хромирана линия. Под предната и задната брони в този момент са инсталирани нови защитни скари, които загатват приключенския дух на Captur. За трите равнища на съоръжение се оферират три типа 16- и 17-инчови алуминиеви джанти. Сега Captur може да се поръча с закрепен стъклен покрив за равнище Intens. В композиция с двуцветната каросерия, той прави дизайна на автомобила още по-ярък.

 
 Аудиосистемата R-Link Evolution със 7-инчов сензорен екран включва навигация, Bluetooth и приложения. Аудиосистемата R-Link Evolution със 7-инчов сензорен екран включва навигация, Bluetooth и приложения.
 

Интериорът на актуализирания Captur е по-изискан от преди, като в салона са употребявани материали от висококачествена пластмаса, бляскав хром и приглушени цветове. Воланът е направен от по-приятни на досег материали и в по-високите версии на съоръжение е тапициран в едрозърнеста кожа. Скоростният лост е с по-модерен тип, до момента в който панелите на вратите са модифицирани за безпроблемно монтиране на тях на всички бутони и контролери. LED светлините над предните седалки включват самостоятелни светлини за четене. При по-високите версии новият дизайн на седалките обгръща тялото на лидера и пасажера до него, предлагайки спомагателни странични опори и по-голям комфорт.

 
 Новият дизайн на седалките със странични опори обгръща тялото на лидера и пасажера до него. Новият дизайн на седалките със странични опори обгръща тялото на лидера и пасажера до него.
 

Пътниците на борда на Renault Captur ще се радват на неповторимото преживяване с аудиосистемата на Bose, която трансформира салона в същинска концертна зала, създавайки достоверен, чист и реален тон, напомнящ осъществяване онлайн. Това музикално преживяване е реализирано посредством система, основана на 6 високоговорителя Bose и субуфер в багажника. За първи път Renault Captur е оборудвано с най-модерната мултимедийна система R-Link Evolution със 7-инчов сензорен екран, с навигация, Bluetooth, възпроизвеждане на фотоси, музика и необятно многообразие от приложения.

 
 Задната седалка е с по-приятна тапицерия и там пасажерите ще се усещат комфортно и удобно. Задната седалка е с по-приятна тапицерия и там пасажерите ще се усещат комфортно и удобно.
 

Най-търсеният мотор за Renault Captur е 1,5-литровият турбодизелов елемент Energy dCi 90 с мощ 90 к.с. Моторът е смесен с 6-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител EDC. Благодарение на въртящия миг от 220 Нм при 1750 Нм, Captur демонстрира добра динамичност и се форсира решително даже и при нанагорнище на стръмен надолнище. Двигателят е доста разтеглив, а 6-степенната автоматизирана трансмисия с два съединителя комбинира плавна промяна на предавките, дружелюбна реакция и невисок разход на гориво. Автоматикът работи чудесно и не се постанова да се употребява ръчния режим на трансмисията.

 
 Каросерията е с два контрастни цвята, а пътният луфт от 20 см улеснява придвижването отвън пътя. Каросерията е с два контрастни цвята, а пътният луфт от 20 см улеснява придвижването отвън пътя.
 

При обикновено шофиране междинният разход на дизел е в границите на 4 л/100 км, а в града е не повече от 5 л/100 км. Моделът е оборудван с доста модерни улеснения, измежду които светлинен знак за движещи се коли в слепите точки на страничните огледала, в това число мотори и колела. Освен задни датчици за паркиране, Captur може да бъде оборудван и с камера за придвижване на заден ход. За най-голямо улеснение се предлага и система за самостоятелно паркиране, при която лидерът задава по какъв начин желае да паркира - редом, перпендикулярно или под ъгъл, а системата координира завиването на автомобила, като не се постанова лидерът да прави нещо, а би трябвало единствено да се концентрира върху ускоряването и прекъсването.

Renault Captur Energy dCi 90 Zen

1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов мотор

6-степенна автоматизирана скоростна кутия EDC

90 к.с. оптималната мощ при 4000 об/мин

220 Нм оптимален въртящ миг при 1750 об/мин

13,8 секунди ускоряване от 0 до 100 км/ч

172 км/ч оптималната скорост

3,8 л/100 км междинен разход на дизел

99 г/км излъчвания на СО2

37 390 лв. цена на модела
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР